У САД више од 100.000 заражених, изгубљено бар месец дана у оклевању?

ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп одустао је од идеје да стави у карантин савезне државе Њујорк, Њу Џерси и Конектикат због пандемије корона вируса.
vasington
Фото: pixabay.com

"Карантин неће бити потребан", навео је Трамп на Твитеру.

У међувремену, амерички Центар за контролу и превенцију болести упозорио је грађане Њујорка, Њу Џерзија и Конектиката да се не крећу унутар тих савезних држава у наредних 14 дана, уколико то није неопходно.

Са више од 123.000 заражених, САД су прве по броју случајева корона вируса у свету, док је број преминулих премашио 2.200, преносе агенције.

Њујорк је и даље највеће жариште вируса, са више од половине регистрованих оболелих, а подаци од суботу увече говоре да је у држави Њујорк више од 52.000 заражених корона вирусом.

Њујорк тајмс спровео је истраживање међу више од 50 научника, званичника и лекара и оценио да су САД изгубиле цео месец оклевајући да почну масовно тестирање и потцењујући епидемију.

Уместо да се процедуре за тестирање олакшају и омасове, оне су додатно закомпликоване и уместо да се вирус још почетком марта стави под контролу, он се несметано ширио целом државом, закључује лист.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести