У Ирану ухапшена руска новинарка

Гранична служба Ирана одузела је пасош руској новинарки Јулији Јузик, а потом ју је полиција ухапсила у једном хотелу у Техерану, изјавио је прес аташе Амбасаде Русије у тој земљи Андреј Гањенко, јавља Спутњик.
irna
Фото: pixabay.com

Како је појаснио Гањенко, она је у Техеран допутовала у приватну посету, самим тим није познат разлог због којег је та новинарка лишена слободе.

Према његовим речима, Јузикова је у Техеран допутовала још 29. септембра, а ухапшена је три дана касније. Све до сада се није знало за тај случај јер се она није обратила Амбасади Русије за помоћ, а иранске власти нису обавестиле руске званичнике о том инциденту.

Гањенко је навео и да је разговарао са мајком руске новинарке, која је казала да је Јулија оптужена да је радила за израелске специјалне службе.

С тим у вези је амбасадор Ирана у Москви позван на разговор у Министарство иностраних послова, саопштила је портпаролка руског спољнополитичког ресора Марија Захарова.

„Због хапшења руске новинарке у Техерану амбасадор је позван у Министарство како би оперативно објаснио због чега је дошло до инцидента“, истакла је она.

 

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести