У Хрватској ухапшен осумњичени за напад у Вишкову

ЗАГРЕБ: Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић изјавио је да је јутрос ухапшена особа која се доводи у везу с нападом на грађанина у Вишкову који се догодио пре неколико дана, пренела је Хина.
Hrvatska policija, Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У Вишкову је, како су медији пренели, нападнут српски повратник Добривоје Арсић (70) који живи у том месту, а нападнут је због сукоба око паркирања аута на паркингу пред зградом у којој живи.

Божиновић је додао да полиција ради опсежну криминалистичку истрагу те да је због инцидента у Ђеврскама поднето пет прекршајних и једна кривична пријава док се, када је реч о инциденту у Уздољу, раде опсежни увиђаји који ће, како је навео, довести до починилаца.

"Ове нападе треба осудити, као и свако насиље. Све институције државе, поготово оне које се брину за јавни ред и сигурност треба да делују ефикасно и брзо, а полиција је показала да делује ефикасно, што ће чинити и у будуће", рекао је Божиновић новинарима.

У Уздољу и Ђеврскама код Книна у среду су нападнути гости кафића српске националности док су гледали пренос утакмице Црвене звезде.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести