У Француској бустер после три месеца од друге дозе

ПАРИЗ: Премијер Француске Жан Кастекс изјавио је да је због брзине ширења омикрон соја, Влада смањила период између друге и бустер дозе вакцине са четири на три месеца, додавши да неће бити полицијског часа за Нову годину.
p
Фото: pixabay.com

Он је, такође, рекао да ће од данас, па у наредне три недеље, сва јавна окупљања бити ограничена на 2.000 људи за догађаје у затвореном и до 5.000 за догађаје на отвореном, пренео је Ројтерс.

Конзумација пића и хране ће бити забрањена на дужим путовањима, као и у биоскопима, а рад од куће ће бити обавезан најмање три дана у недељи, где год је то могуће, додао је он.

Влада је одлучила и да ношење маски буде обавезно на отвореном у центрима градова, што ће бити под надзором представника локалних власти.

Знам да ово делује као филм без краја, али пре годину дана смо почели вакцинацију и сада смо једна од најбоље имунизованих земаља света, казао је Кастекс након састанка Владе.

Он је обелоданио Владине планове о увођењу вакцинационих пропусница, у којима ће бити доказа о вакцинацији, не само о негативном тесту.

Пропуснице ће почети да важе 15. јануара, уколико парламент подржи нацрт закона који је предложила Влада.

За конзумацију хране и пића у кафићима и ресторанима ће морати да се седи за столом, неће моћи да се стоји.

Ђаци ће се вратити у школске клупе како је и планирано, 3. јануара, напоменуо је премијер Француске.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести