Тужилаштво: У Оделу за ратне злочине предмет против Вишковића

САРАЈЕВО: Тужилаштво Босне и Херцеговине потврдило је за Радио Слободна Европа (РСЕ) да је Посебно одељење за ратне злочине већ формирало предмет који се односи на више особа, укључујући и Радована Вишковића, премијера Републике Српске.
viskovic
Фото: Tanjug (video)

Ми од раније имамо предмет који се односи на више особа, између осталог и на наведеног. Не можемо давати о истоме више детаља, а имамо пријављених више од 4.100 особа у посебном Одељењу за ратне злочине из свих крајева БиХ, рекао је портпарол Тужилаштва Борис Грубешић.

Премијер Вишковић није одговарао на телефонске позиве РСЕ, као ни његов портпарол, наводи се у тексту.

Меморијални центар Сребреница (ММЦ) позвао је у петак 17. септембра Тужилаштво БиХ да покрене истрагу о кривичној одговорности премијера РС Радована Вишковића.

Како је објављено на Твитер налогу ММЦ, истрагу траже водећи се наводима заштићеног сведока М-16 који је, како наводе из ове установе, на Суду БиХ 2017. године на суђењу у предмету “Јосиповић и други” навео да му је "Р.В. нудио новац да премешта масовне гробнице".

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић казала је у петак 18. септембра да јој вест да је против премијера РС Радована Вишковића у Тужилаштву БиХ формиран предмет, делује као намерно пуштена прича да би се пажња јавности скренула са потреса у Странци демократске акције (СДА).

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести