Трудо направио епску паузу кад су га питали о Трампу

ОТАВА: Канадски премијер Џастин Трудо направио је велику паузу када је одговарао на питање шта мисли о расизму, хапшењима и одговору америчког председника Доналда Трампа на масовне протесте у САД, а медији су ту његову паузу назвали епском.
e
Фото: Youtube Printscreen

Трудо је у уторак, на конференцији за новинаре, тек након 20 секунди одговорио на питање новинара о сузавцима и бибер спрејевима који су употребљени против демонстраната у САД, како би председник Доналд Трамп могао да се фотографише испред запаљене цркве у близини Беле Куће, преноси ББЦ.

"Време је да се људи повежу, али и време да се слуша, да се уочи које неправде настављају да постоје упркос напретку током година и деценија. Али време је и за нас, Канађане, да препознамо да и ми имамо изазове са којима се суочавају црнци у Канади и Канађани различитих раса, за које је дискриминација животна стварност коју живе свакога дана", рекао је Трудо.

Он је додао да постоји системска дискриминација у Канади, што значи да систем другачије третира Канађане који имају другачију боју коже или расу од осталих.

"Ми морамо да будемо савезници у борби против дискриминације, морамо да слушамо, учимо и да напорно радимо да поправимо ствари и схватимо на који начин ми можемо бити део решења за поправљање ситуације", рекао је Трудо.

АП наводи да је Трудо, иначе познат по брзим одговорима, након дугачке паузе одговорио на питање, избегавши да директно помене Трампа, наводећи да Канада са запањеношћу и ужасом гледа шта се догађа у САД и да је време да се људи уједине.

Агенција АП пренела је и коментар професора политичких наука на Универзитету Торонто.

"Јасно је, Трудо није очекивао овакво питање. Мислим да је размишљао да ли да уопште одговори, али његов одговор је у ствари био критика Трампа без спомињања Трампа", оценио је професор Нелсон Вајзман.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести