Трамп: Вођа Исламске државе је мртав

ВАШИНГТОН/ДАМАСК: Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да је лидер такозване Исламске државе Абу Бакир ал-Багдади мртав.
Donald Tramp, američki predsednik Foto: AP Photo/Evan Vucci
Фото: AP Photo/Evan Vucci

Он је то рекао на конференцији за новинаре истичући да су операцију спровеле САД које су га дуго тражиле и да је то био један од највећих приоритета, преноси Си-Ен-Ен.

Дошао је до краја тунела, наши су га пси до тамо довели. Повео је своје троје деце у смрт. Плакао је до краја. Активирао је прслук с експлозивом и тело му је осакаћено, а на њега се након експлозије срушио и тунел, рекао је Трамп.

Ово није први пут да се појавила информација да је он убијен. Пре две године су појавиле информације да је убијен у нападима код Раке, али се он појавио на сницмцима Исламске државе у априлу и септембру ове године.

На врхунцу своје моћи Исламска држава обухватала је територију са више милиона људи од северне Сирије преко долине Тигра и Еуфрата па све до ирачке престонице Багдада.

Багдади се, како се верује, после пада Мосула и Раке, упоришта ИД у Ираку и Сирији, 2017 године, крио у пустињи између Ирака и Сирије.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести