Трамп: Суђење лов на вештице, настављам пут

ВАШИНГТОН: Бивши амерички председник Доналд Трамп поручио је да је суђење за опозив у Сенату које је окончано његовим ослобађањем, још једна фаза "највећег лова на вештице у историји" Сједињених Америчких Држава.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Carolyn Kaster)

Ово је тужан коментар нашег времена када је једној политичкој партији у Америци дата слободна могућност да оцрни владавину права, претвори правосуђе у средство политичке освете и прогони, уцењује све оне који мисле другачије, навео је Трамп у саопштењу после одлуке Сената да га ослободи оптужби за подстицање насиља његових присталица, у другом суђењу за опозив.

Трамп је захвалио свом правном тиму и свим сенаторима и члановима Конгреса који су "поносно" бранили Устав и свете правне принципе, преноси Би-Би-Си.

Осврнуо се и на будућност пошто после одлуке Сената може да се кандидује на следећим председничким изборима 2024. године.

Наш историјски, патриотски и леп покрет Учинимо Америку поново великом је тек почео. У предстојећим месецима много тога имам да поделим са вама и радујем се наставку нашег невероватног заједничког пута ка остваримо америчку изузетност за све наше људе, закључио је Трамп.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести