Трамп одобрио ванредно стање за Вашингтон

ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп одобрио је проглашење ванредног стања за Вашингтон, које би требало да траје до 24. јануара, саопштила је данас Бела кућа.
donald tramp, Fonet
Фото: FoNet

То је учињено након што су службе упозориле на безбедносне претње током инаугурације изабраног председника Џоа Бајдена наредне недеље, преноси Ројтерс.

Ванредно стање прогласила је градоначелница Вашингтона Мјуриел Боусер прошле среде, након упада демонстраната у Конгрес и јер су после тога почеле да се појављују информације о планираним нередима током инаугурације, пише амерички Политико.

Како се наводи проглашење ванредног стања омогућиће Одељењу за националну безбедност и Савезној агенцији за управљање ванредним ситуацијама да помогну граду у било каквој ванредној ситуацији.

Боусер је у недељу тражила од в.д. секретара за националну безбедност Чаду Волфу да одобри декларацију пре него што дође до катастрофе, као и да продужи ангажовање америчке тајне службе за инаугурацију од 11. јануара до 24. јануара уместо раније планираног 19. и 21. јануара.

Волф је непосредно пре него што је Трамп одобрио ванредно стање поднео оставку наводећи проблеме око његовог именовања, а Политико наводи позивајући се на неименовани извор да је то урадио због прошлонедељних дешавања.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести