Тетра Пак уводи папирне сламчице у Европи

ЛОЗАНА: Мултинационална компанија Тетра Пак, која од 1960-их има фабрику и у Србији, у Горњем Милановцу, објавила је да су њени купци из Европе отпочели тестирање папирних сламчица за напитке. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Тиме је Тетра Пак заправо постао прва компанија у региону која се бави израдом картонске амбалаже која нуди овакву врсту сламчица за напитке, наводи се у саопштењу.

Компанија је такође најавила да намерава да обелодани и подели своје иновације у области папирних сламчица, како би подржала сарадњу у оквиру индустрије са циљем проналажења алтернатива пластичним сламчицама за једнократну употребу.

"Ово је важан корак у остваривању наше визије да испоручујемо амбалажу која је у потпуности произведена од амбалажних материјала биљног порекла, доприносећи на тај начин креирању циркуларне економије са ниском емисијом угљен-диоксида и сродних гасова“, изјавио је Адолфо Ориве, председник и генерални директор компаније Тетра Пак.

Додао је да је компанија одлучила да не тражи заштиту патената на бројна техничка унапређења која је спровела на опреми и материјалима, већ да, уместо тога, подели своје иновације као јавно власништво. 

Нове папирне сламчице израђене су од ФСЦ сертификованог папира и могу се рециклирати заједно са остатком амбалаже. У почетној фази, ове сламчице ће бити доступне само за два мања картонска паковања која се најчешће користе за паковање млечних производа и сокова за децу: Тетра Брик® Асептиц 200 Басе и Тетра Брик® Асептиц 200 Басе Црyстал.

Тестирање папирних сламчица почеће на ограниченим количинама, уз постепени раст производних капацитета, у фабрици за производњу сламчица у Лисабону, у Португалу. 

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести