Темер: Протест камионџија неће довести до пуча у Бразилу

САО ПАОЛО: Нема шансе да ће протест камионџија у Бразилу, који је довео до застоја у целој земљи, довести до војног пуча и да ће збацити владу, изјавио је данас председник Бразила Мишел Темер.
Predsednik Brazila Mišel Temer  Foto: Tanjug
Фото: Председник Бразила Мишел Темер Фото: Танјуг

"Постоји нула шансе за војну интервенцију. Оно што ја видим је одбијање и од стране Министарства одбране и војних снага, било какве војне интервенције", рекао је Темер говорећи пред малом групом новинара на форуму инвестиција у Сао Паолу.

Како Ројтерс преноси, протест камионџија који широм Бразила траје већ девет дана због цена горива, довео је до празних путева и несташица хране, горива и медицинске опреме у великим градовима.

Тај протест је, како агенција напомиње, наставио да траје упркос низу уступака које је Темер током викенда понудио демонстрантима.Неки демонстранти, како се наводи, позивају на пуч, што је на друштвеним мрежама постала изузетно популарна тема, али је Темер негирао да постоји ризик од војне интервенције.

Новине "Фоља де Сао Пауло" раније су објавиле текст у коме се наводи да је због штрајка изгубљено три милијарде долара.Како је АП у недељу пренео, полиција је до тада уклонила 132 од 529 блокада које су камионџије поставиле широм Бразила, чиме су камиони са залихама горива за војску и полицију успели да стигну до својих дестинација.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести