Тајфун однео најмање 48 живота у Јапану

ТОКИО: У налету тајфуна Хагиби у Јапану је, према последњим информацијама, погинуло најмање 48 особа, а спасилачке екипе настављају потрагу за 17 несталих.
japan, fonet
Фото: FoNet

Тајфун је проузроковао значајну штету у централним и северним деловима Јапана, а хиљаде кућа је поплављено или оштећено.

Јапански премијер Шинзо Абе је најавио да ће влада формирати специјални тим који ће укључити званичнике из различитих министарстава који ће се бавити решавањем последица тајфуна, што подразумева и пружање помоћи људима који су измештени.

"Наш одговор мора бити брз и примерен", рекао је Абе, истичући да се многи воде као нестали, а штета велика, преноси АП.

У ударима тајфуна повређено је најмање 180 особа, а око 38.000 људи је евакуисано из својих домова, наводи агенција Кјодо.

Хагиби је донео рекордне количине кише, због чега се за само 48 сати излило чак 20 река.

Спасилачке екипе претражују подручје око набујалих река и клизишта у потрази за несталима, власти упозоравају да су могуће нове падавине, преноси АП.

Тајфун Хагиби изазвао је велике налете кише и јаке ветрове током викенда, када је поплављено и оштећено више хиљада домаћинстава, а велики део главног острава оставио без струје.

Саопштено је да је око 60.000 домова још без струје у Токију и оближњим префектурама, а железница је саопштила је да је железнички саобраћај ограничен на градове Нагано и Токио.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести