Суспендован Твитер налог Трамповог сина због дезинформисања

ЛОНДОН: Компанија Твитер је у уторак суспендовала налог Трамповом сину Доналду Трампу млађем због дезинформисања о леку хидроксиклорокину.
d
Фото: Youtube Printscreen

Твитер је Трампу млађем одредио 12-часовну забрану приступа Твитер налогу након процене да је својом објавом нарушио корпоративне прописе о сузбијању дезинформација везаних за ковид 19.

Према писању Би-Би-Сија, амерички председник Доналд Трамп се недуго затим лично огласио бранећи у јавности коришћење лека хидроксиклорокина у лечењу оболелих од ковида 19, супротстављајући се поново ставовима америчких медицинских стручњака.

Амерички председник је констатовао да је овај лек одбијен као средство за лечење оболелих од ковида 19 само зато јер га је "он сам препоручио и промовисао".

У видеу који је поставио Трамп млађи, а Твитер оценио као дезинформацију, амерички лекари говоре како хидроксиклорокин ублажава тегобе код оболелих од ковида 19 и доводе у питање меру обавезног ношења заштитне маске у циљу спречавања ширења заразе.

 

Америчка Управа за храну и лекове (ФДА) повукла је у јуну раније хитно издату сагласност за употребу хидроксиклорокина у лечењу оболелих од ковида-19 јер су сумње у његову ефикасност потврђене у неколико одвојених истраживања.

Председник Трумп је често промовисао овај лек против маларије, тврдећи да га је и сам користио, али су стручњаци из ФДА и Светске здравствене организације упозорили да не постоје докази да хидроксиклорокин ублажава симптоме код заражених корона вирусом, али да може да изазове срчане сметње.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести