Стотине летова отказано у ВБ и Немачкој због невремена

ЛОНДОН/БЕРЛИН: Стотине летова је данас отказано, преусмерено или одложено широм Велике Британије и Немачке због невремена.
avioni tanjug ap
Фото: Tanjug/Ap

Како преноси британски Индипендент, стотине летова је отказано ка и са аеродрома Хитроу и Станстед у Лондону, аеродрома у Бирмингему и аеродрома Ист Мидландс у Лестерширу. 

Аеродроми Станстед и Лутон су у првој половини дана били затворени. 

Невреме у Великој Британији и у другим земљама је изазвало велике проблеме за десетине хиљада путника.

И у Немачкој су забележени проблеми у авио-саобраћају, а према речима портпарола аеродрома у Франкфурту, више од 300 летова је отказано, а стотине одложено због снега и леда који су блокирали писте на том највећем немачком аеродрому. 

Око 330 летова је отказано до 17 часова након што су јак снег и температуре испод нуле погодиле регион око финансијске престонице Немачке, рекао је портпарол фирме "Фрапорт" која управља аеродромом за АФП, преносе немачки медији. 

Власти департмана Па-де-Кале у Француској, где је због јаког ветра издато наранџасто метеоролошко упозорење, раније данас су саопштиле да се трајект, који је превозио више од 300 људи, насукао под ударима олујног ветра у Калеу, на северу земље, али да нико није повређен.

Фото: Tanjug/AP

На трајекту се у тренутку незгоде налазило укупно 316 људи међу којима 208 путника, прецизирале су градске власти. 

Брод за Дувр у Британији, који је испловио у 11.35 сати, ударио је у пасарелу док је маневрисао излазећи из луке у Калеу, због чега се окренуо ка другом делу луке и ту се насукао, наводе француски медији позивајући се на портпарола компаније у чијем је власништву трајект. 

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести