Спасојевић: Нема повређених Срба у пожарима у Грчкој

АТИНА:  У пожарима у Грчкој нема повређених ни несталих српских држављанина, рекао је вечерас амбасадор Србије у тој земљи Душан Спасојевић и истакао да је у месту Лутраки где има српских туриста ситуација мирна.
Posle požara u okolini Atine Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Фото: AP Photo/Thanassis Stavrakis

"Нема разлога за панику, ми смо данас у амбасади окупили и туристичке водиче и представнике агенција који воде српске туристе у место Лутраки, где се проширила вест да је ванредна ситуација. Ситуација је мирна, разговарали смо са локалном полицијом, тако да нема разлога за бригу", истакао је Спасојевић за РТС. 

Спасојевић је рекао и да је амбасада наше земље у сталном контакту са локалним органима и полицијом на локалном и централном нивоу. У местима где је пожар избио, према речима амбасадора, било је двоје српских држављана који нису повређени, а којима је у пожару изгорео аутомобил. 

Он је навео да је према најновијим подацима грчких власти 81 особа страдала у пожару, а страхује се и да је тај број већи. Спасојевић је рекао и да је пожар локализован, да не постоји више директна претња на местима на којима је пожар избио. 

"Ситуација је на сву срећу боља, ветар који је био главни узрок тога да се пожар веома брзо раширио и довео до трагедије, сада више не дува", објаснио је амбасадор. Он је додао да је Грчкој сада приоритет трагање за несталим лицима, јер је у питању велики број особа, али и погинулих. 

Такође, указује да је важна и помоћ за око 1.200 људи који су остали без својих домова и који су практично на улици. 

"Ми смо се грчкој влади обратили са понудом да Србија помогне у свему што им је неопходно. Још увек очекујемо конкретан одговор и мислим да ћемо брзо знати како можемо да помогнемо", навео је Спасојевић. 

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести