Снажна олуја стиже у Аустралију, земља не упија воду

МЕЛБУРН: Снажне олује са грмљавином и јаком кишом, а понегде и градом погодиле су поједине регионе Аустралије која се висе месеци бори са пожарима који су потпуно опустошили поједине делове те земље.
australija, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Rick Rycroft)

Иако би олује могле донети толико потребну помоћ ватрогасцима који се боре против неких од најгорих пожара у историји Аустралије, метеоролози кажу да још увек није сигурно да ће киша пасти тамо где је најпотребнија и да ли ће је бити довољно.

До сада није било довољно кише да угаси пожаре, преноси ЦНН И преноси забринутост жваничника да би обилна киша могла да доведе до поплава јер вода буквално клизи са сасушене земље.

Такође, пожари су уништили И велики део вегетације која би могла да апсорбује падавине.

Служба за ванредне ситуације државе Викториа објавила је на Фејсбуку неколико слика на којима се види штета од олује, укључујуц?и рупу дубоку 4 метра која се отворила поред пута.

У деловима Мелбурна пало је чак 77 милиметара кише, узрокујући поплаву и одређену штету, саопштиле су локалне власти.

Ватрогасна служба Новог Јужног Велса саопштила је на Твитеру да “иако ова киша неће угасити све пожаре, сигурно помаже њиховом обуздавању”.

ЦНН-а известила је да киша није пала у свим деловима који су захваћени пожарима, али и да је у Новом Јужном Велсу више од 10.000 кућа и фирми остало без струје због невремена.

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести