Санитарна упала на Трампово имање на Флориди

ПАЛМ БИЧ: Санитарна инспекција упала је на посед Мар-а-Лаго америчког председника Доналда Трампа на Флориди, а како се наводи у кухињи овог ексклузивног приватног клуба је пронађено низ неправилности.
donald tramp
Фото: Epa (Michael Reynolds)

Како преноси Вашингтон пост, инспекција је упала 26. јануара у Трампову „зимску Белу кућу“ на Палм Бичу и открила неколико прекршаја који би могли да се означе као „прекршаји високог приоритета, јер могу да допринесу болести или повредама“.

У два замрзивача инспектори су открили да се месо није чувало на прописаној температури, као и да се у риби која се сервирала сирова или није била довољно скувана, паразити нису на прави начин уништили.

Осим тога, инспектори су утврдили и да се замрзивачи нису на прави начин одржавали, као и да судопера у којој су запослени прали руке није имала топлу воду, нити уређај за сушење руку, а да поједини запослени нису носили заштитне капе док су припремали храну за госте.

Ови прекршаји уочени су током уобичајене контроле, нисмо позвани због притужбе, рекао је директор за комуникације у санитарној инспекцији Стивен Лоусон и додао да су прекршаји на лицу места исправљени, а просторије за спремање хране су одмах враћене у функцију.

Генерални менаџер Мар-а-Лаг клуба није био доступан за коментар.

Лист наводи и да је Трамп познат по својој склоности према чистоћи, као и да је безбедност хране прва на листи његових приоритета.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести