САД увеле санкције Мадуровом сину

ВАШИНГТОН:  САД су појачале притисак на председника Венецуеле Николаса Мадура и увеле санкције његовом сину, Николасу "Николаситу" Мадуру, саопштило је Министарство финансија.
maduro, epa
Фото: Nikolas Maduro, foto: EPA (MIRAFLORES PRESS OFFICE / HANDOU)

Министарство је навело да је Мадуров син био укључен у пропаганду и цензуру, да је профитирао од венецуеланских рудника и помагао у притиску на војску како би се хуманитарна помоћ задржала ван земље, преноси Ројтерс.

Ове санкције су најновији чин у шест месеци напора да се свргне Мадуро, чији су реизбор 2018. године САД и већина западних земаља прогласиле нелегитимним."Мадуро се ослања на свог сина Николасита и друге који су блиски његовом ауторитарном режиму да би одржао притисак на економију и угњетавао становнике Венецуеле", изјавио је министар финансија Стивен Мначин.

"Министарство ће наставити да циља саучеснике и рођаке инсајдера незаконитог режима који профитирају од Мадурове корупције", рекао је Мначин.Председник Доналд Трамп је подржао опозиционог лидера Хуана Гваида који се у јануару прогласио привременим председником.

Мадуро, којег подржавају Кина, Русија и Турска, има подршку војске и других институција и Гваида назива марионетом Вашингтона.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести