САД: Број преминулих приближио се бројки 1.000

ВАШИНГТОН: Број смртних случајева од корона вируса у САД се приближио прекретници од 1.000, док се болнице у Њујорку и другим центрима заразе боре да приме све већи број пацијената.
plicija njujork, pixabay
Фото: Pixabay, ilustracija

До данас у 01.00 часова 999 особа је преминуло од респираторних проблема које је изазвао вирус, пренео је Ројтерс позивајући се на податке државних и локалних званичника.

Трећина смртних случајева пријављења је у држави Њујорк, у којој је гувернер Ендрју Куомо упозорио да ће болнице ускоро остати без слободних кревета и вентилатора.

У тој држави је готово половина заражених корона вирусом, којих у САД има 68.000.

Болнице, отпуштени радници и компаније које се боре са кризом примиће преко потребну економску помоћ у оквиру пакета помоћи који је усвојио Сенат са 96 гласова "за" и ниједним гласом "против".

Лидери Представничког дома требало би да усвоје предлог закон сутра, а потом да документ потпише председник САД Доналд Трамп.

Пријаве за накнаде за незапосленост порасле су данас на рекордних 3,3 милиона што је готово пет пута више од претходног седмичног рекорда од 695.000 из периода рецесије 1982. године.

Отприлике половина САД је под наредбом "остани код куће" да би се спречило ширење вируса, што утиче на економску ситуацију.

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести