Руски Су-27 пресрео шведски извиђачки авион изнад Балтика

МОСКВА: Руски борбени авион "Су-27" пресрео је шведски извиђачки авион "Галфстрим" изнад Балтичког мора, саопштило је данас руско Министарство одбране.
su 27 pixabay
Фото: pixabay.com

У саопштењу се наводи да је руска служба која контролише ваздушни простор уочила мету у ваздуху како се приближава граници, као и да је послат авион "Су-27" да би га пресрео.

Уврђено је је реч о извиђачком авиону "Галфстрим" шведских ваздухопловних снага који је летео са искљученим трансмитером, пренела је агенција Тас с.

Након тога шведски авион се удаљио од руске границе, а "Су-27" се вратио у базу.

Руски војни авиони повредили шведски ваздушни простор

СТОКХОЛМ: Након шт је руско МИнистарство одбране саопштило да је руски авион пресрео шведски извиђачки авион изнад Балтичког мора, огласила се и шведска војска наводећи да је руски извиђачки авион у пратњи два руска борбена авиона на кратко повредио шведски ваздушни простор изнад обале Балтичког мора.

Шведске војне снаге су навеле да су ИЛ 20 и два Су-27 Фланкер авиона летела у суботу јужно од шведског града Карлсхамн, око 135 километара североисточно од Малмеа, пренео је АП. 

Војска је навела у саопштењу да су авиони ушли у шведски ваздушни простор без дозволе и да је та епизода пријављена шведској влади.
 

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести