Русији прети веома интензивно ширење омикрон соја короне

МОСКВА: Руске здравствене власти упозориле су данас да би Русија могла у наредним седмицама да се суочи с "веома интензивним" порастом броја случајева инфекције омикрон сојем корона вируса, као и да би у најгорем сценарију у тој земљи дневни биланс заражених корона вирусом могао премашити 100.000.
1
Фото: pixabay

Шеф националног здравственог центра Ана Попова прецизирала је на састанку владиног координационог центра за борбу против ковид-19 да надлежни имају краткорочне и дугорочне прогнозе, "песимистичне и оптимистичне" и да би, према песимистичним прогнозама "број нових случајева могао достићи шест цифара, у најгорем сценарију".

Руски министар здравља Михаил Мурашко истакао је да је погрешно рећи да омикрон сој "изазива мање озбиљне облике болести од делта" соја имајући у виду да су "одељења интензивне неге у ковид и другим болницама пуне".

"Природно, већина хоспитализованих су невакцинисани пацијенти", рекао је Мурашко, преноси Та с с.

Попова је рекла да је у 13 руских региона досад забележено 305 случајева инфекције омикрон сојем и да је број случајева инфекције омикроном утростручен током новогодишњих празника.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести