Румунија: Протест због убијене девојке, откази у полицији

БУКУРЕШТ: Румунски министар унутрашњих послова отпустио је шефа полиције након убиства тинејџерке чији су поновљени позиви хитним служама сатима занемарени, а неколико хиљада људи је протестовало због начина на који су власти поступиле у овом случају.
rumunija protest, fonet
Фото: FoNet

Александра Макесану (15), назвала је европски број за хитне случајеве 112 три пута, рекавши да ју је отео мушкарац док је стопирала до свог родног села из оближњег града Каракала који се налази на југу Румуније, преноси Ројтерс.

Њена породица тврди да надлежни нису озбиљно схватили њене позиве, док полиција наводи да су имали проблема да је пронађу.

Полицији је било потребно 19 сати да лоцира девојку и уђе у кућу у којој су пронашли људске остатке и накит који је девојка носила, након чега су привели 65-годишњег мушкарца на испитивање, пише ББЦ.

Полиција сумња да посмртни остаци који су пронађени припадају 15-годишњој Макесану и 18-годишњој девојци из оближњег села која је нестала у априлу, али форензички аналитичари тек треба да потврде њихов идентитет.

Хиљаде Румуна је вечерас протестовало против владе, огорчено због реакције надлежних.

Процењује се да је 2.000 демонстраната прошло центром Букурешта у знак протеста због начина на који су власти поступиле у овом случају, носећи транспаренте на којима је писало "Корупција убија," "Њихова крв је на вашим рукама" и "Убијају Румунију", преноси агенција.

EUR/RSD 117.5518
Најновије вести