Робијаши хаковали из затвора

Двојица осуђеника у једном америчком затвору успела су, пред будним оком чувара, да прошверцују два компјутера, повежу се на интернет, и почине неколико кривичних дела, попут преваре са кредитним картицама и крађе идентитета.
hakovani racunari EPA SASCHA STEINBACH.jpg
Фото: EPA (SASCHA STEINBACH)

Како је у априлском извештају објавила канцеларија генералног инспектора државе Охајо реч је о Адаму Џонстону и Скоту Спригсу, који су казну служили у затвору средњег нивоа сигурности “Marrion Correctional Institution"

Истрагом је утврђено да су, током служења казне, учествовали у програму “Зелена иницијатива”, у којем је било предвиђено да рециклирају делове старих рачунара.

Они су, уместо тога, сачували делове за два компјутера, убацили додатне хард дискове, мрежну карту, и без икакве контроле чувара, прошверцовали у корпи са прљавим вешом кроз затвор, све до собе за фискултуру, где су их сакрили у плафон.

Осим што су успели да подесе сву опрему, затвореници су спровели мрежни кабал, повезали се на затворску рачунарску мрежу и, уз помоћ старе шифре некадашњег особља, успели да изађу на интернет.

Како је објашњено у резултатима истраге Џонстон је, хакујући базу података, сазнао личне податке другог осуђеника, на чије име је аплицирао за пет кредитних картица, а намеравао је и да поднесе фалсификовани захтев за повраћај пореза.

Робијаше су открили затворски мрежни администратори, који су уочили већи интернет проток у време када он не би требало да постоји, али и зато што су осуђеници одлазили на порнографске сајтове, претраживали како да направе дрогу и експлозив.
 

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести