Републиканац покушао да уђе с напуњеним оружјем у Конгрес

ВАШИНГТОН: Полиција у Вашингтону истражује случај у којем је републикански посланик покушао да уђе са напуњеним пиштољем у зграду америчког Конгреса.
kongres sad
Фото: pixabay.com

Како су саопштили из Капитола, код посланика Ендија Хериса, који се иначе залаже за слободу ношења оружја, откривено је оружје приликом рутинске безбедносне провере на улазу до Представничког дома, јавља Ројтерс.

Херис, републиканац из Мериленда, тада је покушао да преда пиштољ свом колеги Џону Катку, који је то одбио рекавши да нема дозволу за ношење оружја, наводи се у саопштењу.

Након напада присталица бившег председника Доналда Трампа на Капитол 6. јануара, како би се појачала безбедност, испред улаза у Представнички дом постављени су детектори метала.

Неколико републиканских посланика, горљивих поборника права на оружје, бунили су се због детектора метала, а неки међу њима су игнорисали нове безбедносне мере.

Иако овај инцидент нису желели да коментаришу ни Херис, ни Катко, ни полиција, Ројтрерс наводи да је Херис на крају изашао из Капитола, па се након десетак минута вратио прошавши детектор метала без задржавања.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести