Рама: Харадинај пушку заменио клеветом

ТИРАНА:  Премијер Албаније, Еди Рама, поручио је одлазећем косовском премијеру Рамушу Харадинају да ће поновљене клевете и оптужбе на његов рачун, а у вези са поделом Косова, морати да докаже на суду.
rama, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

"Истина је да сам хтео да поделим Косово онолико колико је Рамусх хтео да одвоји принца Харија од краљевске породице! Укратко, дојучерашњи командант ОВК Рамусх Харадинај имао је моје заслужено поштовање због свега што је учинио за слободу Косова...", навео је Рама и додао да је Харадинајева политика, како каже, "нанела штету Косову и Србији дала предност у међународној арени".

Рама, који је већ поднео тужбу против одлазећег косовског премијера, за албански Топ Ченел је рекао да је Харадинај "пушку заменио клеветом".Поручио је да не може да се спушта на ниво Харадинаја, који је, како каже, од оне врсте политичара који не поштују реч, истину или јавност.

Природно је, додао је, да се од клевете које су на штету нечијег достојанства треба бранити на суду, посебно ако се оне понављају у јавности.Албански премијер је рекао да Харадинај заправо покушава да манипулише јавним мишљењем непримереним измишљотинама.

Волео би, каже, ако његова тужба против Харадинаја отворила очи бар неким политичарима који су "постали плен политичке и медијске блокаде између Приштине и Тиране".

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести