Путин: Удео модерног наоружања преко 68 процената

МОСКВА: „Удео модерног наоружања у руској војсци достигао је ниво од преко 68 процената, док су многи оружни системи без премца у свету, изјавио је данас руски председник Владимир Путин на састанку Савета безбедности Русије.
Putinu pokazani najnapredniji lovci, radari, raketni sistemi  Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Фото: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Дозволите ми да посебно напоменем успешно спровођење држаног програма наоружања, које је омогућило покретање драстичног техничког наоружавања војне организације", рекао је Путин, пренео је ТАС С.

"Удео модерног наоружања и опреме у војсци и морнарици већ је достигао преко 68 процената, док неки оружани системи према својим карактеристикама надмашују стране моделе током много година које долазе", нагласио је руски лидер.

Путин је истакао да у наредним годинама удео модерног наоружања и опреме у војсци, флоти и другим безбедносним снагама мора расти и достићи 70 процената и додао да се након тога, мора стално одржавати тај ниво.

Према његовим речима, упркос брзом технолошком напретку у свету, руске оружане снаге морају бити опремљене у складу са најсавременијим научним и технолошким открићима.

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести