Путин: Русија ће произвести ракете, али их неће распоредити

ВЛАДИВОСТОК: Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће Русија произвести ракете, забрањене према нуклеарном споразуму из хладноратовске ере који је истекао прошлог месеца, али да их Москва неће распоредити уколико то претходно не уцине Сједињене Државе.
putin, tanjug ap
Фото: Tanjug (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Говорећи на економском форуму на руском Далеком истоку, Путин је рекао да га брине евентуално америчко распоређивање ракета у Јапану и Јужној Кореји јер би представљало претњу великом делу територије Русије, пренео је ТАС С.

"Ако америчке ракете буду распоређене у Јапану или Јужној Кореји, разумемо да ће то бити учињено како би се избалансирале потенцијалне претње из Северне Кореје, али то ће нам створити одређене знатне проблеме", рекао је Путин.

Како је рекао, ти ракетни системи би највероватније успели да достигну циљеве на знатном делу територије Русије, укључујући Далеки исток. 

Вашингтон се прошлог месеца повукао из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета оптужујући Русију да је прекршила тај споразум, што Русије негира.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести