Путин негирао да је користио двојника

МОСКВА: Руски председник Владимир Путин признао да је раних двехиљадитих постојала идеја о његовом двојнику зарад обезбеђивања сигурности шефа државе, али да је он то одбио.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije u Sočiju Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Русије Владимир Путин, Фото: Танјуг/видео

"Одбацио сам идеју о било каквом дублеру. То је било током најтежег периода нашег рата против тероризма", рекао је Путин агенцији Тас с, у интервјуу за пројекат под називом "20 питања са Владимиром Путином".

Путин се присетио да су му почетком двехиљадитих саветовали да би двојник требало да га замени на догађајима на којима би могао бити доведен у опасност. Идеја је одбијена једном заувек, преноси ТАС С.

Током интервјуа откривено је да је интернет претрага "Путинов двојник" била међу најпопуларнијим на свету. Шира јавност је често износила сличне претпоставке у последњих 20 година.

У децембру 2001. године једна жена је поставила ово питање током емисије која је ишла уживо. Она је нагађала да би двојник могао бити од користи приликом одржавања веома важних састанака, чак и оних на највишем нивоу. Путин је тада одговорио да не користи такав "мамац".

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести