Путин и Ердоган о Сирији

АНКАРА: Планирани разговори о ситуацији у Идлибу између председника Турске Ердогана и руског председника Владимира Путина изузетно су важан политички покушај да се реши кризна ситуација у Сирији, сматрају турски аналитичари, преноси ТАСС.
erdogan i putin, tanjug ap
Фото: Tanjug (Sergei Chirikov/Pool Photo via AP)

"Није искључено да ће се два председника састати у Москви са различитим очекивањима. Председник Ердоган ће настојати да се сиријска војска повуче из Идлиба и да се пронађе заједничко решење за избегличку кризу. С друге стране, Путин ће настојати да Турска прихвати чињеницу да је Асадов режим преузео контролу над одређеним деловима територије у Идлибу", оценио је један турски политички аналитичар.

Он оцењује да договор неће бити постигнут уколико се испостави да су почетне преговарачке позиције двојице лидер превише различите.Сусрет Ердоган-Путин планиран је за сутра у Москви.

Према званичној најави прес службе Кремља, очекује се да двојица председника разговарају о "путевима за решење сиријског питања, са фокусом на трентно жариште у зони деескалације у Идлибу".

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести