Премијер Српске Радован Вишковић позитиван на корона вирус

БАЊАЛУКА, САРАЈЕВО: Премијер Репубике Српске Радован Вишковић позитиван је на корона вирус, саопштила је Влада РС.
radovan viskovic, Tanjug
Фото: Tanjug

Вишковић је тестиран у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и резултат ПЦР теста показао је присуство вируса.

Како наводи РТРС, даљи рад кабинета премијера и чланова Владе РС биће организован према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске и епидемиолошких служби.

Све раније планиране активности и састанци премијера Вишковића биће отказани.

Премијер ФБиХ смештен у болницу с упалом плућа

Премијер Федерације БИХ Фадил Новалић је хоспитализован у клиници Подхрастови Клиничког центра Универзитета у Сарајеву, након што је објављено да је позитиван на корона вирус.

Раније је јављено да је премијер позитиван на коронавирус и због тренутног стања, односно због упале плућа, потребан му је клинички третман. Дијагностика проведена, терапија у току, рекао је за портал Klix.ba његов саветник Зоран Благојевић.

Новалић је данас преподне осетио повећану температуру и општу слабост, а босански портал подсећа да је премијер на недавном Маршу мира поводом обележавања 25. годишњице Сребренице осетио прве симптоме.

Током Марша мира Новалић је, иначе, био у контакту са најмање 20-ак особа, због ћега је још раније и њих и новинаре који су са њим били у контакту позвао да се тестирају.

EUR/RSD 117.5729
Најновије вести