Полиција у Приједору привела, па пустила екипу словеначке ТВ

ПРИЈЕДОР: Припадници полиције у Приједору су по пријави грађана привели, па пустили екипу новинара словеначке ПОП ТВ, која је у то место дошла да истражи причу о Приједорчанки Дијани Ђуђић, која је наводно позајмила 450.000 евра председнику највеће опозиционе Словеначке демократске странке Јанезу Јанши. 
1
Фото: Tanjug

Словеначки медији су, наиме, синоћ објавили вест да је Ðурићева Јанши позјмила 450.000 евра на три рате у три године.

Ирена Јовева из словеначке ПОП ТВ рекла је за сарајевски портал Клиџ.ба да су у Приједор дошли да провере информације у вези с Дијаном Ђуђић која је наводно посудила велику количину новца највећој опозиционој странци у Словенији.

"Хтели смо да истражимо да ли је то истина, одакле јој новац, ко је она... Дошли смо на њену адресу, испред њене зграде, али нам нико није отварао. Снимали смо около, углавном људе из комшилука који су нам дозволили снимање. Проверавали смо ко је Дијана Ðуђић. После сат времана дошла је полиција и почела да нас испитује ко смо ми, шта радимо и зашто смо ту. Ми смо им објаснили. Узели су нам документе и рекли да морамо с њима у полицијску станицу", испричала је Јовева.

Када је, каже, питала зашто, један од полицајаца јој је рекао да морају све да провере, јер се никад не зна да ли има неких повезаности са тероризмом. 

"Ја сам питала да ли су озбиљни, а они су одговорили потврдно. Рекли су нам да уколико не пристанемо добровољно да пођемо у станицу, да ће нас привести. Ми смо их пратили до станице", рекла је Јовева. 

Навела је да је у станици било више полицајаца и да су их задржали пола сата, а за то време су их поново испитивали ко су, шта су, засто су дошли у Приједор....

Рекла је и да им је у странци објашњено да су приведени због пријаве грађана и да то нема никакве везе са сумњом за тероризам. 

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести