Полиција тражи помоћ Вијетнамаца за утврђивање идентитета

ЛОНДОН: Британска полиција тражи помоћ од чланова вијетнамске заједнице у тој земљи и иностранству да идентификује тела 39 особа, које су пронађене у камиону у покрајини Есекс, изјавио је данас главни инспектор Мартин Пасмор.
kamion smrti, tanjug ap
Фото: Tanjug (Kirsty O'Connor/PA via AP)

Обраћајући се новинарима, Пасмор је рекао да не може да искључи да међу жртвама има припадника других националности, али је рекао да су његове службенике највише контактирали Вијетнамци, који су забринути да међу жртвама има њихових пријатеља и рођака, преноси Ројтерс.

"Иако не можемо да спекулишемо о националности жртава, свима је јасно да имамо велико ангажовање вијетнамске популације из заједница код куће и у иностранству", рекао је Пасмор.

Све више Вијетнамаца страхује да су њихови рођаци међу 39 особа пронађених у хладњачи камиона откривеног у покрајини Есекс, у Великој Британији.

Британска полиција најпре је саопштила да верује да се ради о Кинезима, међутим, касније се показало да је то била само претпоставка, преноси АП.

Полиција је у петак ухапсила три особе под сумњом да су починили убиство и за трговину људима, док је возач камиона (25) задржан у притвору под сумњом да је починио убиство.

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести