Полиција Хаитија ухватила шесторицу убица председника Моиза

ПОРТ-О-ПРЕНС: Полиција Хаитија ухватила је шесторицу мушкараца који су убили председника Жовенела Моиза и трага за организаторима који стоје иза операције, рекао је шеф полиције Леон Шарл данас на брифингу за новинаре, који је преносила телевизија.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Шарл је апеловао на становништво да сарадује са снагама безбедности и да не изазива немире, након што се маса људи појавила испред полицијске станице у престоници Порт-о-Пренсу у којој су смештени осумњичени, пренео је Ројтерс.

Премијер Хаитија Клод Жозеф апеловао је на грађане да осумњичене убице председника Жовенела Моиза предају полицији и да их не линчују.

Пдседника Моиза (53) убили су непознати нападачи у ноћи између 6. и 7. јула у његовој приватној резиденцији, а његова супруга Мартин Мари Етијен Џозеф, која је, такође, рањена у овом нападу, у критичном је стању и пребачена је у болницу у Мајами.

Међу ухапшеним атентаторима амерички држављанин

Међу шест особа које су ухапшене у вези са смртоносним атентатом на хаићанског председника Жовенела Моиза је један амерички држављанин, пореклом са Хаитија, изјавио је данас хаићански министар за изборе и интерпарламентарне односе Матијас Пјер, пренео је "Вашингтон пост".

Џејмс Солејџис, амерички држављанин је један од ухапшених, а верује се да је бар још један од ухапшених Американц пореклом са Хаитија, рекао је Пјер у интервјуу америчком листу, пренео је Ројтерс.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести