Подршка протестима, Лего неће да рекламира полицијске коцкице

КОПЕНХАГЕН: Компанија Лего је затражила од својих партнера да повуку целокупан маркетинг за полицијске тематске комплете што је део њиховог одговора на протесте који се одржавају у САД.
1
Фото: Youtube Printscreen

На листи се налази више од 30 комплета, мини фигура и додатака, које дистрибуирају трговци који су повезани са компанијом и који су објављени на друштвеним мрежама, пренео је биртански Гардијан.

Међу комплетима које треба повући су "полицијска јединица са псом", "полицијски бицикл" и "полицијска станица", али и неки производи који су мање очигледно повезани са полицијом, укључујући "ватрени авион", "роштиљ је изгорео" и "отварање продавнице крофни".

Лего верзија Беле куће намењена одраслима је, такође на листи.

Портпарол компаније Лего навео је у саопштењу да је компанија захтевала од својих придружених партнера да се уздрже од објављивања промотивних ЛЕГО садржаја, објаснивши да је то део њихове одлуке да поштују уторак без деловања и паузу у постављању садржаја на својим каналима на друштвеним мрежама, а све то у склопу одговора на трагичне догађаје у САД.

На свом Твитер налогу Лего је навео да компанија стоји уз Афроамеричку заједницу против расизма и неједнакости.

Донираћемо четири милиона долара организацијама посвећеним пружању подршке деци Афроамериканцима и образовању све деце о расној једнакости, порука је компаније.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести