Пентагон се припрема за почетну вакцинацију против ковид-19

Пентагон ће почетну вакцинацију против коронавируса спровести на 16 места у САД и иностранству, а приоритет ће имати здравствени радници, запослени у хитним службама и корисници домова за пензионисана војна лица
Pentagon  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

ВАШИНГТОН: Пентагон ће почетну вакцинацију против коронавируса спровести на 16 места у САД и иностранству, а приоритет ће имати здравствени радници, запослени у хитним службама и корисници домова за пензионисана војна лица, преноси АП.

Након њих, када буду доступне наредне залихе вакцина, имунизација ће бити спроведена међу војним особљем које обавља послове од кључног националног значаја, као што су екипе задужене за нуклеарно оружје и сајбер безбедност, али и у одређеним војним јединицама које се припремају за распоређивање.

Вакцинација ће бити на добровољној основи јер је Фајзерова вакцина првобитно намењена за хитну употребу, али би касније могла да постане обавезна уколико Управа за храну и лекове изда пуно одобрење за коришћење, наводе званичници.

Неколико највиших званичника министарства одбране наћи ће се међу првима који ће примити вакцину, као што су вршилац дужности министра Кристофер Милер и генерал Марк Мајли командант Генералштаба америчке војске. Неки од њих ће вакцине примити у јавности како би показали увереност Пентагона у безбедност вакцине.

Пентагон ће најпре добити нешто мање од 44.000 доза вакцина, а време почетка вакцинације зависи од тога када ће Управа за храну и лекове издати одобрење за дистрибуцију и употребу Фајзерове вакцине.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести