Папа упозорио бискупе да не примају хомосексуалце?

ВАТИКАН: Папа Фрања упозорио је ове недеље италијанске бискупе да пажљиво бирају кандидате за свештенике и да одбаце сваког за кога иоле посумњају да би могао бити хомосексуалац, наводе данас локални медији.
y
Фото: Youtube Printscreen

"Добро пазите кога примате у семинаре, држите очи широм отворене. Ако сумњате, боље их не примајте", рекао је папа, наводи сервис "Ватикан инсајдер" италијанског листа "Стампа".

Ватикан, за сада, није одговорио на упит за коментар у вези са овим наводима, док "Ватикан инсајдер" и "Месађеро" тврде да је папа упозорење бискупима упутио на састанку иза затворених врата у понедељак, преноси Ројтерс.

Папа Фрања се са италијанским бискупима састао само дан након што је Чилеанац кога је свештеник сексуално злостављао рекао да му је папа у приватном разговору казао да га је Бог створио као хомосексуалца и да га таквог воли.

Ватикан је одбио да коментарише о тим наводима, који су изазвали медијске спекулације да папа Фрања ублажава став Цркве о хомосексуалности.

Иначе, папа је раније осудио хомосексуалност као "неморални поремећај" уколико се активно упражњава, подсећа британска агенција.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести