Пакистан: Расте број жртава пожара у возу, погинуо 71 путник

ИСЛАМАБАД:  Најмање 71 особа је данас погинула, а 43 су повређене у пожару који је избио у возу који се кретао кроз провинцију Пунџаб, на истоку Пакистана.
Pakistan , požar u  vozu  Foto: AP Photo/Siddique Baluch, K.M. Chaudar
Фото: AP Photo/Siddique Baluch, K.M. Chaudar

Како преноси АП, међу жртвама је неколико жена и деце.Званичник локалне службе за ванредне ситуације Калим Улах је рекао да је међу повређенима 11 особа у критичном стању.

Преживели наводе да је возу требало 20 минута да се заустави по избијању пожара.Пакистански премијер Имран Кан је ову несрећу назвао ужасном трагедијом и на Твитеру објавио да се моли за што бржи опоравак повређених.Он је наложио хитну истрагу инцидента.

Полиција је саопштила да је пожар букнуо након што је експлодирала плинска боца коју су путници користили да би спремили доручак, што је кршење правила о безбедности.У пожару су уништена три вагона, а многи међу путницима су кренули на верску конференцију коју је организовао један покрет сунитских муслимана, наводи Ројтерс.

Калим Улах из службе за ванредне ситуације је изјавио да је неколико повређених особа у критичном стању пошто су извучени из пламена.Додао је да се страхује да ће број жртава расти, пренео је АП.

Министар железнице је рекао да је већина путника погинула искачући из воза.Пожар је избио у тренутку када се воз приближавао граду Лиакватруп у Пунџабу.На телевизијским снимцима може се видети да је пожар великог обима захватио воз док се ватрогасци боре да га ставе под контролу.

Воз је кренуо из Карачија, главног града јужне провинције Синд, а крајње одредиште је требало да буде Рауалпинди.У операцији спасавања учествују и припадници пакистанске војске.Преживели путници препричавају потресне сцене, наводећи да су људи вриштали искачући кроз прозоре и из самог воза, покушавајући да се спасу од пламена.

"Чули смо како људи позивају у помоћ. Мислио сам да ћемо умрети. Вагон до нашег је горе. Осећали смо се беспомоћно", рекао је Чаудриј Шуџат, један од путника који је путовао са женом и двоје деце.

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести