Осумњичени за убиство бугарске новинарке ухапшен у Немачкој

СОФИЈА:  Осумњичени за силовање и убиство истраживачке новинарке Викторије Маринове (30) ухапшен је у Немачкој, саопштили су данас бугарски званичници.
Ubijena bugarska novinarka Viktorija Marinova Foto:  AP photo
Фото: AP photo

Бугарски државни тужилац Сотир Цацаров потврдио је хапшење Северина Красимирова, бугарског држављанина, али није хтео да изоси детаље, пренела је агенција АП.Министар унутрашњих послова Младен Маринов рекао је да су истражитељи пронашли ДНК доказе на одећи и телу новинарке, убијене у суботу у северном бугарском граду Русе.

"Постоје физички докази о повезаности с убиством", рекао је Маринов.Красимиров, становник града Русе, има криминални досије због крађе металног отпада.Истражитељи су разговарали са породицом и пријатељима убијене новинарке и "нема очигледне повезаности с њеним послом", рекао је Маринов.

Маринова је била новинарка и уредница на бугарској телевизији ТВН и извештавала о истрази о наводној корупцији повезаној са фондовима Европске уније.Бугарско тужилаштво саопштило је да је покренуло истрагу на основу сумњи у злоупотребу фондова ЕУ, док полиција истражује убитво Маринове.

Маринова је прошлог месеца водила емисију о два истраживачка новинара који су ухапшени због рада на наводима о проневери фондова ЕУ.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести