Орбан: Одбранићемо границе, спречити примену Сорошевог плана

БУДИМПЕШТА: Премијер Мађарске Виктор Орбан поручио је данас да ће та земља одбранити своје границе, спречити примену "Сорошевог плана" и "коначно победити у бици".
Viktor Orban / Tanjug
Фото: Tanjug

Орбан је, на 27. конгресу партије Фидес у Будимпешти, рекао да Мађарској прети "империја" америчког милијардера Џорџа Сороша јер спречава реализацију његовог плана да националне државе претвори у "ствар прошлости" и замени их Европом с мешовитим становништвом, пренос МТИ.

Како је мађарски премијер истакао, заговорници тог плана "желе да смене владе које заступају националне интересе, укључујући мађарску владу".

Орбан је навео и да су миграције само средство у "Сорошевом плану" с циљем слабљења националних држава и елиминисања хришћанске културе једном за свагда.

"Од тога морамо да одбранимо Мађарску", закључио је Орбан, додавши да Сорошев план у великој мери угрожава безбедност, при чему је подсетио на честе терористичке нападе, пораст криминала и насиља над женама и нови талас антисемитизма у европским земљама које су наклоњене миграцијама.

EUR/RSD 118.2412
Најновије вести