Око 14.700 туриста се вратило у Британију ванредним летовима

ЛОНДОН: Око 14.700 туриста вратило се ванредним летовима у Велику Британију након што је најстарија светска туристичка компанија "Томас Кук" објавила банкрот, а још око 135.300 Британаца би требало да се врати у земљу у наредних 13 дана.
w
Фото: Youtube Printscreen

Из Британског цивилног ваздухопловства наводе да раде 24 сата дневно, у договору са владом и ваздухопловном индустријом, како би обезбедили повратак грађана у земљу.

За данас су заказана 74 лета, којим ће се у Велику Британију вратити 16.500 туриста, који су свој одмор уплатили преко компаније "Томас Кук".

Најстарија светска туристичка агенција објавила је јуче ујутру банкрот после неуспелих преговора са кредиторима, остављајући незбринуто више од 600.000 туриста који су резервисали одморе или су већ на одмору у разним земљама света у аранжману ове компаније.

Због пропасти ове путничке компаније, старе 178 година, на стотине хиљада путника остали су заробљени на светским дестинацијама, њене "ћерке-фирме" у другим земљама траже помоћ, а хотелијери на многим дестинацијама су забринути због могућег смањења броја туриста.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести