НЗ: Потрага за погинулима на Белом острву

ВЕЛИНГТОН:  Војни тим са Новог Зеланда слетео је у петак ујутру на Бело острво у потрази за телима људи који су погинули током ерупције вулкана, јавио је Ројтерс.
Erupcija vulkana na Novom Zelandu Foto: Alan Gibson/New Zealand Herald via AP;GeoNet va AP
Фото: Ерупција вулкана на Новом Зеланду Фото: Alan Gibson/New Zealand Herald via AP;GeoNet va AP

Полиција наводи да је то високо ризична операција и да се зато изводи веома опрезно због опасности од нових ерупција.На Белом острву, које је удаљено 50 километара од источне обале Новог Зеланда још увек се дими из вулкана који би, према мишљењу експерата, могао поново да проради у било које време.

Број погинулих од последица ерупције вулкана на острву Белом острву (Вакатане) у близини Новог Зеланда порастао је на осам, а према проценама медицинског особља, број жртва није коначан.Како преноси АП, 16 особа се воде као нестале, а више од 24 пацијената се налази на интензивној нези с веома тешким опекотинама.

За сада се не примећују знаци живота на острву које локално становиништво назива Вакатане, а житељи Новог Зеланда - Бело острво.Острво је била популарна туристичка дестинација и тог дана када је дошло до ерупције на њему је било 47 туриста, међу којима највише Аустралијанаца.

EUR/RSD 117.5727
Најновије вести