Њујорк: Смрт троје деце повезана са корона вирусом

ЊУЈОРК: Троје деце у Њујорку умрло је од ретког запаљенског синдрома за који се верује да је повезан са новим коронавирусом, изјавио је данас гувернер Ендрју Куомо, што би могло указивати на поваћан ризик пандемије за децу.
korona virus
Фото: pixabay

Гувернер је данас на дневном брифингу рекао да је болест сада одузела животе најмање троје младих људи широм државе. Није изнео детаље о њиховом узрасту или околностима њихове смрти, јавља Ројтерс.

Синдром дели симптоме са токсичним шоком и Кавасакијевом болешћу, која је повезана са грозницом, кожним осипом, отицањем жлезда, а у тежим случајевима упалом артерија срца. Научници још увек покушавају да утврде да ли је синдром повезан са новим корона вирусом, јер нису сва деца која су га развила била позитивна на вирус.

Куомо, ипак, каже да је све забринутији што синдром представља новонастали ризик за децу, за која се раније мислило да су у великој мери имуни на Ковид-19, респираторну болест коју изазва корона вирус.

Њујорк је епицентар пандемије у Сједињеним Државама, са више од трећине од укупно 77.313 смрти од ковида у САД, наводи агенција Ројтерс.

Куомо је рекао да је 226 Њујорчана умрло од ковида петак, у односу на 216 дан раније, док је тај број упола мањи у односу на податкле из претходне недеље.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести