НКТ:Одлука о Србији тек после сазнања о последицама дербија

ПОДГОРИЦА: Црногорско Национално координационо тело за заразне болести данас је једногласно закључило да одлука о отварању границе према Србији може бити донета тек пошто буде познат здравствени исход недавног спортског догађаја у Београду, на којем је допуштено присуство десетина хиљада гледалаца и тако произведен високи епидемиолошки ризик.
zastava crne gore, pixabay
Фото: pixabay.com

Како је саопштено из НКТ, на седници је, поред осталог, посебно анализирана епидемиолошка ситуација у Србији и констатовано да несметан проток људи и робе представља и стратешку политику Црне Горе, пренеле су "Вијести".

У Црној Гори су се у четвртак појавили нови случајеви заразе вирусом корона, а директор Клиничког центра Црне Горе (КЧГ) Јевто Ераковић казао је да са сигурношћу може да тврди да су сви новорегистровани увезени случајеви.

Ераковић каже да није неочекивано поновно појављање вируса с обзиром на неодговорно понашање грађана, а очекује да ће наредних дана број новозаражених бити још већи.

Јасно је, казао је, да је одлазак грађана Црне Горе у Београд на фудбалски дерби довео до ситуације каква је сада.

"Ако су информације тачне, да је одређени број наших грађана боравио у Србији... Имам велики број незваничних информација које то потврђују. Ово говори колико нам је потребна лична одговорност", рекао је Ераковић.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести