НЕВРЕМЕ У РЕГИОНУ У Требињу гром ударио у кућу, на Динари снег (видео)

ТРЕБИЊЕ: Требиње је погодило снажно олујно невреме, праћено јаком кишом и грмљавином, а том приликом гром је ударио у једну кућу у селу Љубова.
nevreme
Фото: Youtube Printscreen

Невреме је Требиње погодило у ноћи између суботе и недеље, а гром је ударио у кућу око два сата после поноћи, оборивши димњак и уништивши део крова.

У то време у кући су биле једна жена и осмогодишња девојчица, а ниједна од њих није повређена, преносе "Независне новине".

Власница куће је у раним јутарњим часовима позвала хитни број 121, после чега су припадници Јавне установе "Екологија и безбедност", Службе цивилне заштите, одмах кренули на терен и у току преподнева покрили кућу како би се, до коначне санације крова, у њој могло да живи.


Пао први снег на црногорским планинама

Први снег ове сезоне пао је данас на планинама Бјеласици и Дурмитору у Црној Гори.

На фотографијама које су се појавиле на друштвеним мрежама бели покривач је јутрос освануо на обронцима Проклетија и Виситора, ако и на врховима Дурмитора, преноси ЦдМ.

Према најавама метеоролога слично време се очекује и у понедељак, али са дужим сунчаним интервалима.


У Јавној установи "Екологија и безбедност" кажу да је током ноћи у Требињу пало око 60 литара кише по метру квадатном, а у Поповом пољу преко 200 литара, где је у селу Чваљина, федералне општине Равно, вода однела асфалтни пут, па су мештани села остали одсечени.

У највишим пределима Далмације пао је снег, а у многим другим деловима пала је киша у великим количинама.

Како преноси хрватски Индекс, у Конавлима је пало 70 литара кише по квадратном метру, док је у околони Сплита, на подручју Каштела, пало више од 40 литара по квадратном метру.

Током викенда највише је захладнело у планинама, где је снег падао на висини изнад 1.500 метара.

Снег је ноћас и јутрос повремено падао у вишим пределима Динаре и Камешнице.

Снег је повремено падао и на динарском врху Велика Дувјакуша, где се температура спустила мало испод нула степени Целзијуса, јавила је Далмација Данас.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести