Невреме широм Црне горе: Куће поплављене, крузер није ушао у залив

ПОДГОРИЦА: Нове падавине у Црној Гори донеле су проблеме грађанима широм земље - реке су се излиле, поплављене су куће и кафићи, саобраћај је отежан, а спасиоци су на терену и имају велики број интервенција.
1
Фото: Youtube Printscreen

Због лоше метеоролошке ситуације у Никшићу поново је затворен саобраћај преко Мокре њиве, а најкритичније је у Горњем пољу, преноси CdM.

Из Службе заштите и спашавања саопштено је да су до сада имали бројне интервенције, углавном у Мокрој Њиви и насељима уз реку, као и да су обилне падавине отежале саобраћај и у ужем градском језгру, јер атмосферска канализација не може да прими велике количине воде.

У Колашину је су поплављена оба моста код старе циглане у селу Бистрица, а у околини града излила се река Плашница, на којој је због тога дошло до урушавања 80 одсто насипа.

Излила се и река Пчиња у месту Лугови, а имања у том делу Колашина су поплављена.

Невреме је донело проблеме и грађанима Херцег Новог где су због велике количине падавина поплављене јавне површине и саобраћајнице код Кружног тока у Мељинама, на Шкверу, у Игалу, Савини на ривијери, преноси РТЦГ.

Према речима начелнице Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора, Марије Бошковић, јутрос од седам часова Цалл центру је пристигло више од 30 пријава и да се ради углавном о пљављењу угоститељских и стамбених објеката.

Аутобусима у градском саобраћају не могу да пролазе магистралом.

како се наводи, у Котору је један крузер одустао од уласка у залив, а други маневрише.

Од уласка у залив одустао је крузер "Опера" због јаког јужног ветра, преноси портал Радио Котор.

EUR/RSD 117.5020
Најновије вести