На трајекту између Француске и Ирске пронађено 16 миграната

ДАБЛИН: Посада путничког трајекта на путу из Француске за Ирску открила је 16 миграната блискоисточног порекла сакривених у запечаћеној приколици, а сви су у добром здравственом стању, саопштила је ирска полиција.
trajekt, epa
Фото: EPA (DAVID HECKER), ilustracija

"Мигранти су пронађени током рутинског прегледа трајекта док је путовао из француске луке Шербур ка Рослару у југоисточној Ирској", рекла је портпарол шведске компање која управља бродом, Стена Линд.

Полицја наводи да верује да су сви мигранти пронађени на трајекту одрасли мушкарци, али се још чека потврда старости једне особе која би могла да буде малолетна, преоси Ројтерс."Особље трајекта, уз помоћ возача камиона, отворило је приколицу, а мигранти су одведени у прватни салон, где им је пружена медицинска помоћ", стоји у саопштењу.

Додаје се да су имиграционе власти почеле да процесуирају мушкарце у складу са законом о имиграцији након што је трајект стигао у Ирску.Полицја прегледа камион који је у поседу локалне ирске компаније."Власник и возач, мушкарац у 50-тим годинама, који је становник Ирске више од 25 године, у потпуности сарађују са полицијом", каже се у саопштењу.

Холандске власти су у уторак пронашле 25 миграната у теретном делу трајекта на путу за Велику Британију, недуго након што је напустио Холандију.Тела 39 миграната из Вијетнама пронађена су 23. октобра у камиону-хладњаци ублизини Лондона, а због њихове смрти у Великој Британији је оптужено двоје људи, а у Вијетнаму осморо.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести