Минин: Већа активност страних пловила око Северног тока 2

МОСКВА: Страни ратни бродови и пловила показују већу активност у подручју гасовода Северни ток 2, изјавио је данас Андреј Минин, директор филијале Северног тока 2 АГ, оператера пројекта, оцењујући да је реч о ‘‘очигледно планираним и припремљеним провокацијама’‘.
severni tok 2 you tube
Фото: Youtube Printscreen

„Већа активност морнаричких бродова, авиона и хеликоптера и цивилних пловила страних држава, чије су акције често јасно провокативне. примећује се у радном подручју након поновне изградње обалног сегмента гасовода Северни ток 2“, рекао је Минин, преноси Тас с.

Минин је приметио да су стране активности око бродских цевовода у последње време појачане, попут подморнице која је 28. марта изронила на удаљености мањој од прописане, а последњих месеци забележене су "опасније несреће" које су биле повезане са уласком рибарских бродова у безбедно подручје, рекао је Минин.

Дејства морнаричких, ваздухопловних и цивилних пловила страних држава која крше безбедно подручје пројекта "стварају стварну претњу од незгода са непредвидивим последицама", приметио је он.

"Ово се односи на очигледно планиране и припремљене провокације, уз употребу рибарских бродова, као и поморских бродова, подморница и летелица у сврху ометања економског пројекта. То је вероватно случај без преседана такве врсте у историји", нагласио је Минин.

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести