Милошевић: Чуо сам поруке помирења,мој долазак залог за будућност

КНИН: Борис Милошевић, СДСС-ов потпредседник хрватске владе, рекао је после прославе операције Олуја у Книну да је у обраћањима хрватских званичника чуо поруке помирења и да је његов долазак у Книн залог за будућност.
 Boris Milošević, SDSS-ov potpredsednik hrvatske vlade  Foto: Tanjug/video
Фото: Борис Милошевић, СДСС-ов потпредседник хрватске владе Фото: Танјуг/видео

"Поштујемо све жртве, без обзира на националност. Сећања на жртве требамо поштовати. Емоције су још свеже. Чуо сам поруке помирења, мира и будућности, и тако сматрам и свој долазак, као залог за будуцност", рекао је Милошевић новинарима у Книну по завршетку манифестације.

Милошевиц је додао да је хрватско друштво сазрело да могу да се чују и међусобно поштују сви, без обзира на националност.

"Важно је да друштво прихвати да су Срби у Хрватској имали своје жртве и своја страдања и да сјећања на те жртве морамо поштовати. И сматрам да је ово само први корак", рекао је Милошевић.

Нападе због одлуке да присуствује као Србин прослави Олује види као очекиване: "Разумем то првенствено као говор људи који су претрпели бол и осетили неправду", рекао је Милошевић.

Његово присуство прослави у Книну наишло је на низ негативних реаговања.

Милошевић је донедавни председник Српског народног већа (СНВ), према чијим подацима је током ове завршне акције етничког чишћења из Хрватске протерано 200. 000 Срба, а убијено готово 2. 000.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести