Мигрант: Кад вас полиција ухвати ноћу у Хрватској, јако вас туку

САРАЈЕВО: Један мигрант описао је одлазак с групом од шест Алжираца из Велике Кладуше преко Штурлића у БиХ до Хрватске, одакле су, како је навео, враћени након што су доживели бруталан третман. 
bosna migranti
Фото: Tanjug (AP Photo/Amel Emrić)

"Ухапсили су нас, ја сам викао ''полако, то ме боли''. Онда сам отишао у Штурлић, пешачио 23 километра у једном дану. Остали смо тамо један дан за одмор, а сутрадан смо отишли у Хрватску", казао је један од миграната за портал "Бордер вајоленс", који се бави мониторингом мигрантске кризе. 

Он је рекао да је важно да се покуша да се граница пређе током раних јутарњих сати, јер је, како је навео, ноћу појачан надзор и тада је могуће да полиција примени насиље приликом хапшења уз границу, преноси портал "Аваз". 

"Током ноћи постоје дронови. Видите их, мислим да их има 10. Они те виде. Не можете прећи границу током ноћи, јер кад вас полиција ухвати ноћу, јако вас туку. Они вас разбијају. Полицајац који ме касније претукао носио је маску. На тај начин га се не можете сетити", казао је мигрант.

Мигрант, који је желео да остане анониман, додао је да је група другог дана чула гласове, али да нису знали да ли су то полицајци или други људи. 

"Морали смо да пређемо велики пут који води до Загреба. Двесто метара пре тог пута, два пријатеља отишла су да виде може ли се цеста слободно прећи. Вратили су се с полицајцем који је уперио једном пиштољ у главу. Рекао нам је да останемо овде и назвао још једног, који је дошао после пет минута", испричао је. 

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести