Мичиген: Ухапшени родитељи тинејџера који је убио ученике

ВАШИНГТОН: Родитељи 15. годишњег тинејџера, који је пуцао и убио четворо ученика у средњој школи Оксфорд у Мичигену, након бекства ухапшени су рано јутрос у Детроиту.
s
Фото: Pixabay.com

Џејмс и Џенифер Крамбли пронађени су ненаоружани како се скривају у једном подрумском складишту након анонимне дојаве некога ко је видео њихов аутомобил.

Америчка полиција претходно је понудила награду од 10.000 долара за информације које би довеле до хапшења родитеља тинејџера Итана Крамблија,

Против његових родитеља јуче је подигнута оптужница због убиства из нехата и да су игнорисали забрињавајуће поруке сина на друштвеним мрежама.

Адвокат Крамблијевих раније је рекао за ББЦ да је пар напустио град у ноћи пуцњаве "ради властите сигурности" и да није бежао од полиције.

Полиција наводи како су подигли 4.000 долара с банкомата у Рочестер Хилсу, на периферији Детроита, након чега су искључили своје мобилне.

Њихов син Итан је био са оцем када је купио пиштољ 26. новембра те је након тога објавио фотографије пиштоља на друштвеним мрежама написавши: "Управо сам добио свог новог лепотана".

Његова мајка је такође на интернету писала како тестира ново оружје са својим сином.

Окружна тужитељка Карен Мекдоналд је рекла да је убиство из нехата "најјача могућа оптужба против родитеља осумњиченог".

"Сврха ових оптужби је да се појединци који су допринели овој трагедији позову на одговорност и да се пошаље порука да и власници оружја сносе неку одговорност. Ако се тако не понашају, постоје озбиљне казнене последице", навела је она.

Тинејџер Итан Крамбли у уторак је очевим пиштољем убио четворо ученика и ранио седам људи.

Судиће му се као одраслој особи по једној тачки оптужнице за тероризам, четири тачке оптужнице за убиство првог степена, седам за напад с намером убиства и 11 за поседовање ватреног оружја.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести